Τι είναι το Γανόδερμα;

Τι είναι το Ganoderma lucidum;

Τo Lingzhi, είναι η Kινεζική ονομασία του Ganoderma lucidum (παραδοσιακά Kινέζικα: 灵芝? Ιαπωνικά: Reishi, 靈芝? Κορεάτικα: yeongji, 영지). Το Ganoderma lucidum χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό μανιτάρι στην Κινεζική παραδοσιακή ιατρική για περισσότερο απο 2000 χρόνια, καθιστώντας το ένα απο τα παλαιότερα μανιτάρια που έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική.

ganoderma lucidum
Lingzhi
Ganoderma lucidum

Η λέξη Lingzhi, στα Κινεζικά, σημαίνει “βότανο της πνευματικής ισχύος” κι έχει επίσης περιγραφεί ως “μανιτάρι της αθανασίας” και “βασιλιάς των βοτάνων”. Λόγω των προσδοκόμενων οφελών για την υγεία και την απουσία παρενεργειών, έχει επιτευχθεί η φήμη του ως η απόλυτη φυτική ουσία. Το Γανόδερμα (Lingzhi) εμπεριέχεται στον κατάλογο της Αμερικανικής Φυτικής Φαρμακοποιίας (American Herbal Pharmacopoeia and Therapeutic Compendium).

Το Ganoderma περιέχει περίπου 400 βιοενεργά συστατικά, μεταξύ των οποίων:

Τριτερπενοειδή

Τα τριτερπένια έχει αναφερθεί ότι έχουν σημαντικές βιοδραστικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικές, αντιαλλεργικές, ηπατοπροστασίας, καταπολεμούν την υπέρταση, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης καθώς στην αναστολή της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων, λόγω της αναστολής ορισμένων ενζύμων.

Οργανικό Γερμάνιο

Λειτουργεί ως προσαρμογόνο που βοηθά στην αντιμετώπιση κάθε είδους στρες (σωματικό, συναισθηματικό ή χημικό) εκεί όπου χρειάζεται. Έχει συνδεθεί με αντιμεταλλαξιογόνες, ανοσορυθμιστικές, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αδενοσίνη

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, είναι γνωστό ότι βοηθαει στη μείωση της χοληστερόλης, παρέχει συνεχή ενέργεια στα κύτταρα και ρυθμίζει το μεταβολισμό.

Πολυσακχαρίτες

Τα εκπληκτικά θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών, την τόνωση των αντι-οξειδωτικών επιπέδων και τον καθαρισμό των τοξινών από το σώμα. Επίσης, βοηθούν στην πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών, ρυθμίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, μετριάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και βοηθούν στη διατήρηση υγιούς σακχάρου στο αίμα.

Γανοδερική Ουσία

Πηγή ιδιοτήτων του Ganoderma lucidum για την ίαση του δέρματος. Σύμφωνα με το Διευθυντήριο Πληροφοριών Υγειονομικής Περίθαλψης, το εκχύλισμα απο Ganoderma φαίνεται ότι διευκολύνει ή/και θεραπεύει ορισμένες ασθένειες του δέρματος όταν εφαρμόζεται απευθείας σ' αυτό. Εκτός αυτού, βοηθά επίσης στην θεραπεία των πληγών εξαιτίας του καρκίνου και διαφόρων άλλων στοματικών εξελκώσεων, αναζωογονεί τους ιστούς του σώματος και προσφέρει μία καθαρή, λεία και “νεανικής όψης” επιδερμίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ!

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών με την ονομασία Ganoderma. Τα κορυφαία όλων των μανιταριών είναι η ποικιλία Ganoderma lucidum, η οποία αποτελείται από τα έξι κορυφαία μανιτάρια.

Ganoderma lucidum = Gano Excel