• Καρακάση 78 • Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη 54453
  • (+30) 2313 035958

Γιατί συμπληρώματα διατροφής;


Πόσο ανάγκη έχουμε τα συμπληρώματα διατροφής;


Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι υπάρχει μικρή ανάγκη για συμπληρώματα διατροφής σε άτομα που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι:

  • η σημερινή κοινωνία που κινείται σε γρήγορους και αγχώδεις ρυθμούς
  • ο σύγχρονος τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη άσκησης
  • η συνεχής έκθεση σε ρύπους, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις
  • η συστηματική λήψη ανθυγιεινών τροφών, απόρροια του γρήγορου ρυθμού της καθημερινότητας

Όλα τα παραπάνω επιτάσσουν τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτός ακριβώς ο τρόπος ζωής έχει αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης κάποιας σωματικής νόσου.

Λανθασμένες επιλογές


Δε χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια για να βλάψει κανείς τον οργανισμό του. Στην ουσία, τα μικρά πράγματα που αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, εν αγνοία πολλών, είναι καταστροφικά. Για παράδειγμα:

  • Η συνήθης κατανάλωση αλκοόλ ή πικάντικων τροφών μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον πεπτικό σωλήνα. Το αποτέλεσμα; Ελλειπής απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
  • Το κάπνισμα, άλλη μια ανθυγιεινή συνήθεια, επίσης προκαλεί ερεθισμό στο πεπτικό σύστημα. Εκτός αυτού, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, που χρειάζεται περισσότερη βιταμίνη C για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
  • Το υπερβολικό μαγείρεμα φαγητών, μια κοινή συνήθεια του ανθρώπου προκειμένου να καταστρέψει τα επιβλαβή βακτήρια. Στην ουσία καταστρέφει τις πολύτιμες βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που βρίσκονται στις τροφές, καθιστώντας τα άχρηστα πια για εμάς.
  • Το στρες και η ένταση, που συνδέονται με τον γρήγορο τρόπο ζωής. Φέρνουν τον οργανισμό μας σε τέτοιο σημείο που χρειάζεται περισσότερες βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε, για να διατηρηθεί σωστά.
Συμπληρώματα διατροφής και ανθυγιεινά τρόφιμα

Εκτός από την περίπτωση του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως πχ σε ατυχήματα ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά, απαιτείται η λήψη περισσότερων θρεπτικών συστατικών. Μόνο έτσι ο οργανισμός θα μπορέσει να ανακάμψει, να επανέλθει και να αναπτυχθεί σωστά. Ορισμένες καταστάσεις υγείας, όπως η προεμμηνορροϊκή ένταση, απαιτούν τη λήψη των συμπληρωμάτων όπως η βιταμίνη Β6 και το έλαιο ηράνθεμου (χαμομήλι) προκειμένου τα συμπτώματα να μειωθούν στο ελάχιστο.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν την ανάγκη λήψης συμπληρωμάτων διατροφής για να διατηρούμαστε υγιείς.

Τι μπορούμε να κάνουμε


Όλα αυτά τα παραδείγματα δείχνουν την ανάγκη για τη συστηματική λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία μας και να ανταπεξέλθουμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το άγχος.

Η συνεχής ζάλη, η κόπωση, η απώλεια όρεξης, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, οι συστηματικές ημικρανίες, η δυσκοιλιότητα και άλλα σωματικά συμπτώματα, αποτελούν σημάδια ότι ο οργανισμός μας μπορεί ήδη να βρίσκεται σε κίνδυνο. Σ' εκείνο το σημείο πρέπει ο άνθρωπος να αποφασίσει εάν θα τα αγνοήσει όλα αυτά τα σημάδια ή θα αναλάβει την ευθύνη για τη βελτίωση της υγείας του.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα παραπάνω, η ανάγκη για τη φροντίδα της υγείας μας είναι άμεση και επιτακτική. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, να εξετάσουμε την υγεία μας και να διαχειριστούμε σωστά τον οργανισμό μας.

Το Ganoderma lucidum είναι η Gano Excel  |  Η Gano Excel είναι το Ganoderma lucidum

Συμπληρώματα διατροφής: ταμπλέτες με γανόδερμα (ganoderma lucidum) της gano excel
Συμπληρώματα διατροφής: ταμπλέτες με μυκήλιο ganoderma lucidum (γανόδερμα) της gano excel
ταμπλέτες με απόσταγμα ganoderma lucidum (γανόδερμα) της Gano Excel
ταμπλέτες μυκηλίου ganoderma lucidum (γανόδερμα)
ταμπλέτες με cordyceps (κόρντυσεπς) της gano excel
ταμπλέτες με garcinia (γκαρσίνια) και ganoderma lucidum (γανόδερμα) της gano excel